Ingrid Engdal, fra Moss, har vært medlem i hovedstyret siden februar 2019, og har fra 2020 vært styreleder i Prematurforeningen.

Her er hva hun sier om sitt engasjement i Prematurforeningen:

De premature barna, deres foreldre og familie er min hjertesak.
At alle skal ha det best mulig, etter å opplevd en kaotisk og traumatisk endring i livet. For meg var det godt å vite at man har en plattform der foreldre i alle aldre, i hele landet har opplevd noe av det samme – og at det er mange som sitter med de samme spørsmålene og tankene. Vi opplevde en fin tid både på nfi Ullevål, og nfi Kalnes (sykehuset østfold) de 8 ukene vi var der etter fødsel, og jeg er opptatt av at alle foreldre skal kunne føle at de har hodet over vannet, selv i de vanskelige dagene som følger. Det er viktig å finne seg gode samtalepartnere, spørre om ting man lurer på, kreve svar på vanskelige spørsmål. Blir spørsmålene vanskelige å stille selv, send oss en mail så videreformidler vi spørsmål, tanker og tilbakemeldinger til landets nfi-avdelinger.

For meg var det ikke et vanskelig spørsmål om jeg ville bli medlem i hovedstyret, jeg kjente fort at dette var noe jeg ville sette av tid til, og engasjerer meg i. Gjennom arbeidet i Prematurforeningen har jeg fått utrolig mye nyttig kunnskap om premature i alle aldre, innblikk i spennende prosjekter, blitt kjent med mange hyggelige mennesker, og utvekslet erfaringer og opplevelser i møtet med det norske helsevesenet 💜