Ofte stilte spørsmål (FAQ) om COVID-19 angående helse til mor og nyfødt

COVID-19-pandemien sprer seg over alle land rundt om i verden, og vi er bekymret for de mest sårbare, fordi de kan ha høyest risiko. Likevel er det for øyeblikket ingen grunn til å anta at babyer, både termin og for tidlig fødte, er målet for dette viruset, noe som er betryggende.

Denne FAQ er ment å være en veiledning, men kan ikke og bør ikke erstatte samtale med din lege, jordmor eller sykepleier.

For omfattende, gyldig og oppdatert informasjon om COVID-19, besøk nettstedet til Folkehelseinstituttet, ditt sykehus eller Verdens helseorganisasjon (WHO).

Forsikre deg om at du holder deg orientert om nasjonale forskrifter, og hold kontakt med helsepersonell for å vite hvordan de går frem der du bor. Noen av dem kan tilby støtte via digitale kanaler.

I tider med sosial distansering kan du savne kontakt med andre foreldre som er i samme situasjon som du er i.
Sjekk gjerne ut foreldregrupper på Facebook eller nettsiden til Prematurforeningen (www.prematurforeningen.no).

Vi takker European Foundation for the Care of Newborn (EFCN), professor Christoph Bührer, medisinsk direktør avdelingen for neonatologi, Charité Berlin og lege Dietmar Schlembach, avdelingsleder for fødsels- og gynekologi ved Vivantes Clinic Berlin-Neukölln.

 

Sist oppdatert: 2020-06-25

Under følger noen ofte stilte spørsmål med svar: 

Infant Feeding in the Context of COVID-19: FAQ for the front-line health and nutrition workers | Resource Centre (savethechildren.net)